Yoga på arbeidsplassen

Stillesittende arbeid kan føre til belastningskader. Jeg ser ofte stive skuldre, ryggplager, senebetennelse pga langvarig arbeid foran datamaskiner, stive hofter og vonde nakker. Og ikke minst stress i ulike varianter og grader.

 

En time yoga i uken både forebygger og balanserer ut slike skader. Ikke minst er kunnskap om pusten i forhold til stress et nyttig verktøy både i arbeidssituasjoner og livet forøvrig. I yogaklassene er jeg opptatt av å dele kunnskap og erfaringer om øvelser man kan integrere i hverdagen. Jeg har fått tilbakemeldinger på at yogaklassen har bidratt til å unngå sykemeldinger.

Det kan altså være en god investering for både de ansatte og arbeidsplassen å ha en yogaklasse i uken. Jeg har undervist yoga i bedrifter i flere år. Blant annet for ledelsen på Kunsthøyskolen, ansatte i Helsedirektoratet og i Aschehoug forlag. 

Jeg spurte noen deltagere om tilbakemeldinger på hvordan de har opplevd å ha yogaklasser på arbeidsplassen. Her er noen av svarene:

"Jeg har unngått å bli sykemeldt pga denne klassen. Jeg hadde senebetennelse i armen som gradvis ble bedre etter at jeg begynte med yoga"

"Jeg ser fram til yogaklassen hele uken"

"Jeg kan nå bevege skuldrene mine friere fordi jeg har myknet opp områdene rundt skuldre og bryst"

"Pusteøvelsene vi gjør i klassen tar jeg med meg i hverdagen. Det har vært så nyttig å lære å puste mer bevisst"

Send meg en epost eller ring meg hvis du vil ha yoga på din arbeidsplass eller ønsker mer informasjon. evaolssoen@yahoo.no

mob: 95940503